Verantwoord en Verstandig Geld Lenen

Je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid, tv- en radio commercials, advertenties in kranten en magazines, elke dag wordt je weer geconfronteerd met de mogelijkheden om snel en voordelig geld te lenen.

Tegenwoordig kan vrijwel iedereen een geldlening of krediet afsluiten. De hoogte van het geldbedrag is wel afhankelijk van diverse factoren zoals uw leeftijd, uw inkomsten en vaste lasten en eventueel de hoogte van reeds lopende leningen. Bij het afsluiten van een krediet wordt er door de kredietverstrekker altijd een toets bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) gedaan. Maar ook als u een BKR vermelding heeft zijn er nog mogelijkheden om geld te lenen. U betaald dan vaak wel meer rente maar geld lenen kan vrijwel altijd.

Omdat geld lenen zo gemakkelijk is, is de praktijk dat veel mensen snel té veel lenen en hierdoor zelfs in de financiële problemen geraken. Het is dan ook erg belangrijk om met het kiezen van een lening of krediet bedachtzaam te werk te gaan. Bedenk goed waar u het geldbedrag voor wilt gebruiken, kijk dan welke kredietvorm voor u het beste is. In de meeste gevallen zal dit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn. Vraag altijd bij diverse aanbieders een offerte aan. Dit kan tegenwoordig snel en gemakkelijk online. Vergelijk deze offertes aandachtig en vergeet niet de “kleine lettertjes” goed door te nemen.

Daarnaast doet u er verstandig aan om alvorens een lening af te sluiten eerst eens uit te rekenen hoeveel u maandelijks aan rente en aflossing kunt betalen. Als u dit voor uzelf goed op een rijtje heeft kunt u met een gerust hart geld lenen. Doet u dit niet dan bestaat er de kans dat u wellicht teveel leent en dus de maandelijkse lasten niet kunt betalen. U zou hierdoor in ernstige financiële problemen kunnen komen. Als u geld leent, doe het dan wel verstandig!