De Caravanverzekering - Voor Een Onbezorgde Vakantie

Een kampeervakantie is voor vele mensen de ideale vakantie. Heerlijk erop uit met de caravan of vouwwagen. Het gevoel wat kamperen geeft is vaak onbeschrijvelijk, de vrijheid , het buitengevoel en altijd dicht bij de natuur.

Ieder jaar zijn er dan ook weer tienduizenden mensen die er met hun carvan op uittrekken, in binnen- en naar het buitenland. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat u uw rijdende woning goed verzekerd voor het geval er iets mis gaat.

Om uw caravan te verzekeren bieden de meeste verzekeraars een complete caravanverzekering aan die schade dekt als gevolg van:
• Inbraak en diefstal
• Verkeersongevallen
• Storm
• Blikseminslag, brand, water en ontploffing

Daarnaast is er in de meeste gevallen een aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen. Hiermee bent u gedekt tegen schade die u met uw caravan aan anderen toebrengt. Uw caravan is vaak standaard binnen geheel Europa verzekerd. Ook is hij verzekerd als hij in de wintermaanden gestalt staat of uitgeleend is aan familie of vrienden.
De meeste verzekeraars bieden ook een Hulpservice of Alarmcentrale. Hier kunt u terecht in het geval uw caravan ernstige schade heeft opgelopen als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval. Zij regelen dan kostenloos het vervoer van uw caravan terug naar Nederland.

Inboedel
U kunt de inboedel van uw caravan ook meeverzekeren. Denk hierbij aan de voortent, keukengerei, beddengoed en audiovisuale apparatuur. Het gaat hier om alle spullen die gebonden zijn aan uw caravan. Persoonlijke spullen zoals kleding, sierraden en bijvoorbeeld uw digitale filmcamera vallen hier buiten (hiervoor sluit u het beste een reisverzekering af). Voor de premieberekening geldt vaak dat de nieuwwaarde van de inboedel bij de aanschafwaarde van de caravan wordt opgeteld. Dit vormt dat de grondslag voor de te betalen verzekeringspremie.

Enkele voorwaarden
De meeste verzekeraars stellen vaak wel diverse voorwaarden bij het afsluiten van een caravanverzekering. Zo zult u zelf de nodige voorzorgsmaatregelen dienen te treffen om inbraak en diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Een disselslot of wielklem, VIP of TNO goedgekeurd, is vaak een vereiste. Wordt uw caravan toch gestolen dan wordt er kostenloos een vervangende caravan of een vervangend verblijf geregeld.