WOZ Krediet, een interessant alternatief van een tweede hypotheek

Een WOZ krediet is voor veel mensen een onbekende kredietvorm. Toch kan het een interessant alternatief zijn als u op zoek bent naar een voordelige geldlening.

Een WOZ krediet is eigenlijk een combinatie van een hypotheek en een doorlopend krediet. U gebruikt de overwaarde van uw woning als onderpand voor de te verstrekken geldsom. Als uw eigen woning overwaarde heeft, dan kunt u deze overwaarde gebruiken voor een voordelige lening. Een WOZ krediet is dan ook een goed alternatief van een tweede hypotheek.

De lening wordt verstrekt in de vorm van een doorlopend krediet. Dit betekend dat er met de kredietverstrekker een maximum krediet wordt afgesproken (de hoogte hiervan is afhankelijk van de hoogte van uw overwaarde). U kunt binnen deze kredietlimiet zovaak geld opnemen als u wilt. Aflossing vindt maandelijk plaats middels de betaling van rente en aflossing. In veel gevallen kunt u ook kiezen om de aflossing aan het einde van de looptijd te laten plaatsvinden. De rente is altijd variabel, echter meestal lager dan bij een regulier doorlopend krediet. U kunt ook vrijwel altijd tussentijds boetevrij extra aflossen.

Het grote voordeel van een WOZ krediet ten opzichte van een tweede hypotheek is dat u niet naar een notaris hoeft (en dus géén notariskosten en afsluitprovisie hoeft te betalen) en er geen taxatierapport nodig is (u bespaart dus ook op taxatiekosten).

De belangrijkste voordelen van een WOZ krediet zijn kort samengevat:
• Scherpe (lage) rente
• Geen notariskosten
• Geen taxatiekosten
• Geen afsluitprovisie
• Snel geld beschikbaar
• Altijd boetevrij aflossen

U kunt het opgenomen geld geheel naar eigen wens besteden. U bent niet verplicht dit aan uw woning te besteden. Fiscaal gezien is het echter wel zo dat u alleen de te betalen rente kunt aftrekken als u de lening gebruikt ter verbetering van uw woning. In alle andere gevallen is de rente fiscaal niet aftrekbaar.

Meer uitgebreide informatie over het WOZ krediet leest u hier: Voordelig WOZ Krediet afsluiten?