Reisverzekering: Ga goed verzekerd op reis!

Om onbezorgt op vakantie te gaan is een goede reisverzekering onmisbaar. Ook op vakantie kan er een hoop misgaan. Uw persoonlijke eigendommen kunnen beschadigd raken, verloren of zelfs gestolen worden. Ook kunt u in de situatie geraken waar u medische hulp bij nodig heeft. Zeker de kosten van een bezoek aan de dokter, specialist of ziekenhuis kunnen in het buitenland flink oplopen. Wees verstandig en verzeker uzelf tegen dit soort onvoorziene kosten.

Zorg er tijdens je vakantie altijd voor dat u het polisnummer van uw verzekering en het telefoonnummer van de alarmcentrale altijd bij u heeft.

Er zijn in feite twee soorten reisverzekeringen:
  • Doorlopende reisverzekering
  • Kortlopende reisverzekering

    Het verschil mag duidelijk zijn, bij een kortlopende reisverzekering bent u verzekert tegen schade binnen een vooraf bepaalde (korte) periode. Bij een doorlopende reisverzekering bent u gedurende het gehele jaar verzekerd bij verblijf in het buitenland. Een doorlopende verzekering is metname interessant voor mensen die meerdere malen per jaar het buitenland aandoen. Dit hoeft niet altijd een lange vakantie te zijn, ook een weekendje naar Londen of een dagtrip naar de Belgische kust vallen hieronder.

    Annuleringsverzekering
    Bij het afsluiten van een reisverzekering doet u er altijd verstandig aan om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht uw vakantie door onvoorziene redenen niet doorgaan of moet u tijdens uw vakantie onverhoopt eerder terug naar huis, dan bent u gedekt tegen eventuele financiƫle schade. U krijgt in dit geval (gedeeltelijk) uw betaalde reissom terug. Een annuleringsverzekering kost niet duur en kan u een hoop geld besparen.

    Pech Onderweg?
    Mocht u met de auto (+ caravan), camper of motorfiets op vakantie gaan, dan kunt u als aanvulling bij de meeste verzekeraars een hulpservicepakket afsluiten. Hiermee bent u volledig gedekt bij eventuele schade of pech onderweg. De helpcentrale is 24 uur per dag bereikbaar en biedt assistentie bij het kostenloos laten repareren van uw auto, het zorgen voor vervangend vervoer en indien nodig zorgen zij ervoor dat uw voertuig weer terug in nederland komt. Voor een paar euro bespaart u zich wellicht veel geld bij eventuele problemen.